FACTS ABOUT MANTAR TOHUMU REVEALED

Facts About mantar tohumu Revealed

Facts About mantar tohumu Revealed

Blog Article

İstiridye mantarı kompostu sterilizasyon yöntemleri arasında en ucuz ve kolay olan yöntemler kimyasal madde ile sterilizasyon yöntemleridir. Kompost hammadeleri çeşitli farklı kimyasal ve karışımlarla steril hale getirilebilir.

Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost doğa ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine doğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı yapılardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim yapılmadan önce mutlaka çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

Kültür mantarı yetiştiriciliği nasıl yapılır diye merak ederek üretim sürecine girdiyseniz bazı malzemeleri kendiniz hazırlarken bazılarını hazır da alabilirsiniz.

You are able to electronic mail the website operator to let them know you were being blocked. Make sure you include That which you had been accomplishing when this webpage arrived up and also the Cloudflare Ray ID discovered at The underside of the website page.

Kalitelitohumları emeğinizle birleştirerek ülkemizde altın değerinde kabul edilenşahane kuzu göbeği mantarları yetiştirebilirsiniz.

Semt pazarlarında doğal ortamlarından toplanarak getirilen istiridye mantarı ilkbahar ve sonbahar aylarında hemen göze çarpar.

Bu işlem, mantar yetiştiriciliği için gerekli olan steril koşulların sağlanmasını gerektirir. Bu nedenle, hijyenik koşulların sağlanması ve sterilizasyon işleminin doğru bir şekilde yapılması, istiridye mantarı tohumu hazırlarken önemlidir.

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama ten kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak three hundred - five hundred gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

Tohumun kompost içinde iyice ve düzgün bir şekilde dağıtılması çOkay önemlidir. İoffer bir yetiştirme ortamı için Ortalama olarak 10 kg kompost içine 300 gram ile 500 gram arasında tohum karıştırılması more info gerekir. Mantarı hem evde hem de serada kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Örneğin pamuk sıcağı emen bir madde olduğundan sıcak iklimde kompost iç sıcaklığını çok yükseltir. Bu da soğutma maliyetini arttıracak veya sistem yetersizliği nedeniyle istiridye mantarı üretimi olmayacaktır.

Ana katı maddelere ek olarak ilave protein ve azot içeren maddeler istiridye mantarı verimini arttırır. İlave olarak düşük oranlarda aşağıdaki maddeler kullanılabilir.

Türkiye’de uzun yıllardır büyük ilgi gören Anadolu Miseli one kg hk-35 istiridye mantarı tohumu mantar yetiştiriciliği yapmak isteyenler için yüksek kalitede yetiştirme kolaylığı sunar. Uzmanların tecrübesi ve bilgisiyle steril ve profesyonel laboratuvar ortamında yetiştirilen istiridye mantarı tohumu Anadolu Misel tarafından paket içeriğinde “sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi” ile beraber gönderilir.

Earlierörizasyon işleminden sonra kompost havası temiz bir ortamda twenty five ºC sıcaklığa gelene kadar bekletilerek soğutulur.

Report this page